19 november: Napong –> Pakse

Ondanks de harde matras heb ik goed geslapen. Zo goed dat de wekker me uit een droom haalde. Ik wandelde naar het dorp voor een kom noedelsoep. Ik verschoot toen ik afrekende. De dame van de noedelsoep vroeg 20.000 Kip (2,31 EUR), dat is dubbel zoveel als gewoonlijk. Rond half negen begon ik aan de laatste etappe naar Pakse. Aan weerszijden van de weg doemden er steile heuvels op.
wp-1479555535676.jpg
De weg ging licht op en neer tot kilometer 33. Dan volgde bijna 15 kilometer met vals plat en enkele heuvels. Eenmaal dit voorbij ging het tempo terug omhoog.
wp-1479555575007.jpg
Ergens onderweg fietste ik voorbij een ambachtelijk verwerkingsbedrijfje van PMD-afval. De tuin van een hutje met een golfsplaten dak stond vol puinzakken met PET-flessen. Tussen de puinzakken lag het vol plastic flessen.
wp-1479555587184.jpg
Na ongeveer 62 kilometer verdriedubbelde het aantal rijstroken per richting. Het leek een beetje op een Belgische autostrade maar dan met amper verkeer en een aparte fietsstrook. Twee kilometer verder stopte ik eindelijk voor de lunch. Ik keek reeds geruime tijd uit naar een geschikte noedelshop, maar geen enkele voldeed aan mijn voorwaarden. Ofwel was er geen schaduw, ofwel geen zitplaatsen met leuning, ofwel zat de noedelshop reeds barstensvol.
wp-1479555604546.jpg
Toen ik na de lunch terug vertrok, bereikte ik onverwacht snel mijn eindbestemming. Volgens Maps.me zou ik moeten omrijden wegens een ontbrekende brug over de rivier Xe Don. Vlak na de luchthaven was er een afslag naar links, maar ik volgde rechtdoor de hoofdbaan. Dit bleek de juiste keuze te zijn, want 20 minuten na mijn lunchpauze stond ik reeds in het centrum van de stad Pakse.
wp-1479555617411.jpg
Even later stopte ik aan het Paksé Hotel. Hier had ik van thuis uit rechtstreeks bij het hotel een kamer geboekt voor 420.000 Kip of 52,50 $. Mijn kamer is duidelijk kleiner dan de motelkamers van de afgelopen dagen, maar compenseert dit in luxe. Voor het eerst sinds Vientiane nam ik de lift naar boven.
Bij de stadsverkenning keek ik speciaal uit naar wasserijen. Ik spotte er twee onderweg. Toen ik langs de andere kant terug aan mijn hotel kwam, zag ik er nog één schuin tegenover mijn hotel. Ik haalde mijn vuile was op in mijn kamer, en deed het binnen voor 25.000 Kip (2,88 EUR). Toen was het 16u en koffietijd. In het Sinouk Café bestelde ik een dubbele espresso en een koffiekoek met amandelen. De koffie teelt het café op de eigen plantage op het Bolaven Plateau. Over vier dagen beklim ik dit plateau, dus dit was een klein voorafsmaakje.
Fietsstatistieken:
70,02 km
3 u 21 min
20,88 km/u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.