20 november: Rondkijken in Pakse

Uitgeslapen verscheen ik rond half negen in de ontbijtzaal van het hotel. Op het gemak genoot ik van het uitgebreide ontbijtbuffet. De cakejes, rijsttaart en minipannenkoekjes spoelde ik door met drie tassen koffie. Omstreeks tien uur vertrok ik met de ligfiets. Langs de Mekong fietste ik naar het oosten van de stad. Hier in Pakse kijk ik voor het eerst vanaf de linkeroever eens niet op Thailand uit. Even stroomopwaarts ontdubbelen de Mekong en de grens. De rechteroever bij Pakse is dus gewoon een deel van Laos.
wp-1479648784655.jpg
Drie kilometer van mijn hotel bereikte ik de eerste bestemming, met name de Talat Dao Heung. Volgens de Lonely Planet is dit een ochtendmarkt van verse producten. In het overdekte shoppingcentrum wordt evenwel voornamelijk kledij en cosmetica verhandeld. Alleen in de rand zag ik kraampjes met bijvoorbeeld gedroogde vis. Ik vond niet meteen een geschikte plek om mijn fiets in de schaduw te parkeren. Eén van de parkeerwachters bood spontaan zijn eigen motorfiets aan om mijn ligfiets aan vast te maken. Ik accepteerde het aanbod, en bevestigde het slot rond het handvat van de motorfiets. Toen ik hem geld voor deze dienst aanbood, weigerde hij stellig dit te aanvaarden. Ik kuierde een half uurtje lukraak op de markt. Toen ik terugkwam trof ik mijn fiets onbewogen aan.
wp-1479641156811.jpg
Van de markt fietste ik naar het Champasak Heritage Museum. Dit museum was helaas gesloten in het weekend. Vervolgens keerde ik terug naar het hotel voor een sanitaire stop. Ik liet mijn ligfiets achter op de parking van het hotel. Te voet bezocht ik de nabije Wat Luang naast de rivier Xe Don. De tempel was verlaten, dus kon ik zonder gêne met de zelfontspanner de onderstaande foto maken.
wp-1479641183919.jpg
Na de lunch van rijst met kip en paprika stapte ik terug op de fiets. In de voormiddag was ik reeds voorbij Wat Tham Fai gefietst. Toen gaf ik de prioriteit aan de sanitaire stop boven het bezoek aan deze tempel. Ik had me de moeite om terug te keren kunnen besparen. Het grote terrein van de tempel was helemaal verlaten en er was weinig te zien. Binnen de 20 minuten stond ik terug aan het hotel. Ik parkeerde mijn fiets en wandelde naar het Champasak Plaza Shopping Centre op 100 meter van het hotel. Deze overdekte marktplaats was kleiner dan de Talat Dao Heung, maar de aangeboden koopwaren hadden veel gelijkenissen. In een hoekje op de eerste verdieping verkocht men ligfietstoestellen om te fitnessen. De rugleuning kon nog een heel stuk naar achter om een natuurgetrouwe ligfietservaring te verkrijgen.
wp-1479641209429.jpg
Halverwege de namiddag rondde ik het rondkijken in Pakse af. Ik trok me terug in mijn hotelkamer om ansichtkaarten te schrijven.
Fietsstatistieken:
9,76 km
0 u 34 min
17,01 km/u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.