23 maart: Aankomst in Manilla

Na zeker een half uur taxiën steeg de vlucht naar Manilla iets voor 3 uur ’s nachts Istanbultijd op. Eenmaal op kruishoogte serveerde Turkish Airlines opnieuw een avondmaal met kip. Pas om 5 uur kon ik eindelijk gaan slapen. Na een nachtrust van vijf en een half uur gingen de lichten terug aan. Toen was het al 15:30u Manillatijd, best laat om te ontbijten.

Zonsondergang in de Baai van Manilla tijdens de landing

Bij zonsondergang maakte de piloot een grote bocht rond de Baai van Manilla voordat we landden op Ninoy Aquino Airport. Na 40 minuten aanschuiven bij de grenscontrole stempelde de beamte prompt een verblijfsvergunnning voor 30 dagen in mijn paspoort. Vervolgens ging ik mijn bagage ophalen. Ik zag mijn tas vrijwel meteen op de bagageband staan. Mijn fietsdoos vond ik aan het begin van de band.

Fietsdoos in de bagagehal van Ninoy Aquino airport Manila

Opgelucht dat ik mijn bagage zo vlot terug had gevonden, duwde ik de bagagekar naar de aankomsthal. Ik haalde Filipijnse pesos uit één van de geldautomaten en verliet de hal. Bij de taxi’s zocht ik naar het hokje voor de Coupé Taxi’s. Dit bleek gesloten, maar in de buurt stonden enkele tafeltjes van commerciële spelers die dezelfde dienst leveren. Hier kocht ik een niet-gereguleerde en dus veel duurdere voucher om mijn fietsdoos en mij naar het hotel te brengen. De monovolume kwam vrijwel meteen aanrijden. Na het platleggen van de achterbank paste de doos vlot in de grote auto. Er was geen file, en na een kwartier arriveerden we aan Seda Residences Makati. Dit is een nieuwbouw torenhotel in de zakenwijk Makati tussen Manilla en de luchthaven. De volgende twee dagen verblijf ik op een ruime studio op de 23ste verdieping. Mijn fietsdoos op maat was precies even breed als de liftopening. Ik raad het af om in dit hotel te arriveren met een klassieke fietsdoos. Deze nacht verblijft de doos op mijn kamer. De studio is voldoende ruim om de ligfiets ter plekke uit te pakken. Nadien kan ik eindelijk een foto van mijn ligfiets zelf laten zien in plaats van de fietsdoos.

Fietsdoos in de studio van Seda Residences Makati

Toen ik me had opgefrist was het al 21u. Helaas bleek dit ook het sluitingsuur te zijn van de restaurants in de food court beneden aan de ingang. Om niet met een lege maag te moeten gaan slapen, kocht ik snel een paar kleffe koffiekoeken in een bakkerij die nog open was hoewel ze hetzelfde sluitingsuur als de restaurants afficheerde.

Fietsstatistieken:
0 km
0 u 0 min
0 km/u

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: