Tevoren: De route

Tijdens de pandemie leek het een verre droom, maar nu kan het opnieuw. Na een onderbreking van bijna 5 jaar snij ik eindelijk mijn volgende ligfietsavontuur in Azië aan. Weldra vlieg ik naar de Filipijnen. Voor de gelegenheid heb ik een nieuwe ligfiets aangeschaft. Ik zal een maand fietsen op de Visayas. Deze eilandengroep ligt centraal in de Filipijnen.

Ik land in de hoofdstad Manilla. In twee etappes fiets ik naar de havenstad Batangas ten zuiden van Manilla. Hier neem ik de nachtboot naar Caticlan op de noordwestelijke punt van het eiland Panay. Na een rustpauze op het vakantie-eilandje Borocay fiets ik langs de westkust van Panay naar de stad Iloilo. Ik verken even het eilandje Guimaras tegenover Iloilo en steek dan over naar het grotere eiland Negros. Vervolgens fiets ik de westkust van Negros af tot aan de stad Dumaguete. Na een kort verblijf op het eilandje Siqijor steek ik over naar het eiland Cebu. Langs de westkust van dit smalle eiland fiets ik naar mijn eindbestemming: Cebu City, de grootste stad van de Visayas. Vanuit deze stad vlieg ik terug naar Manilla. Twee dagen later vlieg ik terug naar huis.

Hierboven heb ik mijn route op twee kaartjes geschetst. Klik op de kaartjes om ze te vergroten in een nieuw tabblad. De rode lijnen wil ik fietsen, de blauwe lijnen zijn veerboten, en de bruine lijn is de terugvlucht van Cebu naar Manilla. De rode bolletjes duiden de plaatsen aan waar ik wil overnachten. In het totaal bedraagt de fietsroute ruim 1.100 km in 14 etappes. In vergelijking met mijn eerdere ligfietsreizen is de afstand relatief mager. Het eilandhoppen met veerboten neemt heel wat tijd in beslag. Bovendien zal ik de twee delen van het woord ‘vakantieligger’ evenredig in acht nemen. Op de route heb ik verschillende resorts geboekt waar vakantie op de eerste plaats komt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: