30 april: Van de regen naar de Rijzende Zon

Voor een maandagochtend was het ongewoon kalm op de autostrade richting Brussel. Klaarblijkelijk maakten veel mensen de brug naar 1 mei. Het regende zacht, niet meer de stortbui van de vorige avond. Mijn fietsdoos stak uit de koffer van de auto en werd ondanks de plastieken bescherming toch een beetje vochtig.

IMG_1381-1024x768.JPG

Op de luchthaven van Zaventem was het merkbaar drukker dan op de autostrade. Ik had mijn vlucht naar Japan bij SWISS geboekt, net als Brussels Airlines een dochter van Lufthansa. Het luchthavenpersoneel leidde me af naar een aparte rij. Aan de ‘Special Assistance’ rij schoof ik aan achter het Servische nationale ijshockeyteam. Het team sleurde een berg bagage in gigantische sporttassen mee. Het duurde wel een halfuur voordat het volledige team was ingecheckt en het eindelijk aan mij was. Voor mijn ligfiets betaalde ik een toeslag van 100 euro. Om dit bedrag te kennen, moest de baliemedewerker naar Bangkok bellen. Behalve deze vergoeding stelt SWISS geen verdere voorwaarden voor fietsvervoer. Ik had mijn ligfiets in een fietsdoos verpakt, maar dat is niet verplicht. Mijn fietsdoos van 196 x 117 x 26 cm woog 26 kg, en SWISS rekende naast de fietstoeslag geen extra toeslag voor het gewicht aan.

Mijn vliegreis naar Japan had een overstap in Zürich. De Zwitsers cultiveerden de clichés over hun land. Op de metroverbinding naar de andere terminal speelde men het geluid van loeiende koeien af op de achergrondbeelden van frisgroene alpenweiden. Ook de tweede vlucht steeg zonder veel vertraging op. Na het middagmaal legde ik het dekentje over mij en probeerde te slapen. Het was immers al middernacht Tokyotijd. Een goede nachtrust was me niet gegund. De Romeinse dame naast mij stootte frequent tegen mijn arm zodat ik telkens opnieuw wakker werd. In het midden van de nacht begon ze zelfs te neuriën.
Fietsstatistieken:
0,00 km
0 u 0 min
0,00 km/u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.