Eind deze maand begin ik aan een nieuw ligfietsavontuur. Na drie opeenvolgende fietsreizen in Zuidoost-Azië heb ik voorlopig genoeg in deze regio gefietst. Nu trek ik verder oostwaarts naar Japan. Ik zal een rondje van ruim 1.600 kilometer fietsen in Honshu. Dit is het grootste eiland van Japan. Het ligt centraal in de Japanse archipel. Van Tokyo fiets ik langs de oostkust naar Kyoto. Via de westkust en de Japanse Alpen keer ik terug naar Tokyo. Op het onderstaande kaartje kan je de grote lijnen van de geplande route bekijken. Klik op het kaartje om het te vergroten. Als je op deze link klikt, dan opent het kaartje in Google Maps. De rode lijnen wil ik fietsen, de blauwe lijnen zijn ferryverbindingen. Je kan alle GPX-routes in een ZIP-pakket downloaden via deze link.
De start en finish aan de luchthaven van Narita is gemarkeerd met een groene speld. Deze luchthaven ligt ongeveer 80 kilometer ten oosten van Tokyo. In de heenweg wil ik de metropool Tokyo met haar 40 miljoen inwoners vermijden. De stad ligt aan een baai met spitse landtongen. Met een ferry steek ik de Baai van Tokyo over. Het eerste rustpunt vormen de warmwaterbronnen op de flanken van Mount Hakone. Vervolgens fiets ik langs de vulkaan Fuji en de oostkust naar het Atsumi schiereiland. Een veerboot brengt me naar Toba aan de overkant. Dit is een perfecte uitvalsbasis om de omgeving van het oude tempelcomplex Ise Jingu te bezoeken. Vervolgens fiets ik naar de bekende cultuursteden Nara en Kyoto. Hier verblijf ik telkens enkele dagen.
Nadien keer ik in een grote boog terug naar Tokyo. Eerst steek ik door naar de westkust. Dan volg ik de kustlijn tot in Itoigawa. In een vallei dwars door de Japanse Alpen fiets ik opnieuw het binnenland in. Eerst bezoek ik het bekende kasteel van Matsumoto. Daarna klim naar het kuuroord Kusatsu in de Alpen. Na een dagje genieten in de warmwaterbronnen keer ik terug naar Narita. Deze keer stop ik wel enkele dagen in Tokyo.
Op papier is de route 1.621 km lang gespreid over 19 etappes. Gemiddeld zal ik dus 85,3 km per etappe fietsen. Uit mijn vorige fietsreiservaringen heb ik geleerd dat ik er gerust een paar honderd kilometer bij het theoretische kilometertotaal mag bijtellen. Het werkelijke totaal komt mogelijk in de buurt van de 2.000 km.
Geef een reactie