24 november: De watervallen rond Tat Fane

De koffie bij het ontbijt was veruit de lekkerste die ik in de afgelopen drie weken in Laos had gedronken. Het resort brouwde de koffie met lokale koffiebonen op een espressomachine. Na het ontbijt bekeek ik de Tat Fane waterval grondiger dan de snelle blik van gisteren.
wp-1479986328819.jpg
Vervolgens maakte ik me klaar om naar de nabijgelegen Tat Yuang waterval te wandelen. Op de kaart van Maps.me stond een rechtstreeks wandelpad tussen de twee watervallen ingetekend. Het pad slingerde door dicht struikgewas en liep na een halve kilometer dood op een theeplantage. Noodgedwongen keerde ik terug naar het hotel. De manager bevestigde me dat Tat Yuang uitsluitend bereikbaar is via de snelweg. Daarom besloot ik naar de andere waterval te fietsen. Eerst gaf ik mijn ligfiets een beperkte onderhoudsbeurt. Met een wegwerptandenborstel poetste ik het aangekoekte vuil van de tandwielen. Vervolgens smeerde ik de ketting. Pas om 11:40u lag ik op de ligfiets. Eerst de halfverharde oprit naar de snelweg, dan 2 km zacht klimmen, en ten slotte nog eens 800 meter onverharde weg. Ik parkeerde mijn ligfiets aan de bareel en betaalde 5.000 Kip (0,58 EUR) parkeergeld plus 10.000 Kip (1,15 EUR) inkomgeld. Van de bareel tot aan de waterval was het nog 200 meter. Eerst bezocht ik de bovenkant van de waterval.
wp-1479986342510.jpg
Toen ik terugkeerde schoof ik uit op de gladde aardeweg. Ik bezeerde mijn pols en mijn broek zat vol rode moddervegen. Gelukkig fiets ik hier rond op een ligfiets en moet ik niet op mijn pols steunen. Ik waste mijn modderhanden in het toilet, en daalde zeer voorzichtig de glibberige trap naar de bodem van de waterval af. Ik had net het uitzichtpaviljoen bereikt toen de hemelsluizen openden.
wp-1479986359563.jpg
Ik schuilde hier een kwartier tot de bui over was en keerde droog terug naar mijn druipnatte fiets. Moeizaam fietste ik over de onverharde oprit terug naar de snelweg. Vlak voor de snelweg stopte ik aan een noedelshop voor een late lunch. Dit was een goede timing, want even later begon het opnieuw te regenen. Op het gemak at ik mijn noedelsoep. Vervolgens kwam ik droog aan bij het resort. Ik besloot om de rest van de namiddag in het resort door te brengen. Aan de andere kant van de snelweg was ook een waterval, met name de Tat Champee. Maar mijn fietssandalen hadden vandaag duidelijk bewezen dat ze ongeschikt zijn voor een wandeling van drie kilometer over een glibberige aardeweg. Voor mijn teenslippers geldt hetzelfde. Op mijn balkon keek ik naar lage wolken die de waterval bij tussenpozen volledig bedekten.
wp-1479986373664.jpg
Fietsstatistieken:
6,79 km
0 u 29 min
13,97 km/u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: