17 november: Savannakhet –> Ban Nonphay

In de buurt van mijn hotel zijn verschillende (afhaal-)restaurantjes. Ze serveren allemaal barbecue en koud buffet. Maar ik had geen zin in barbecue als ontbijt. Uiteindelijk vond ik toch een noedelshop waar ik met de inmiddels vertrouwde noedelsoep ontbeet. Om half negen lag ik op de fiets voor een relatief korte etappe. In drie dagen fiets ik naar de stad Pakse. De eindbestemming voor vandaag was het kleine stadje Pakxong op een kleine 75 kilometer van Savannakhet. Eerst fietste ik terug naar snelweg #13. Net als Mechelen aan de E19 heeft Savannakhet twee op- en afritten. Eergisteren nam ik afrit Savannakhet-Noord, en vandaag neem ik oprit Savannakhet-Zuid. Deze oprit ligt op 35 kilometer van het centrum.
wp-1479388039069.jpg
Omdat ik de Mekongvlakte achter mij liet, steeg de weg gestaag. In een sterk golvend landschap volgde de ene na de andere heuvel zonder veel compenserende afdalingen. Ik reed recht in de richting van de zon, dus de schaduw was schaars. Bovendien had ik flinke tegenwind.
wp-1479388054211.jpg
Pas twee uur na mijn vertrek bereikte ik de oprit. Ik nam eerst een colapauze, en een half uurtje later fietste ik over de snelweg. De weg werd vlakker en telde minder heuvels. De zon stond nu rechts van mij, en ook de wind blies nu in mijn voordeel. Eenmaal op de snelweg fietste ik duidelijk vlotter.
wp-1479388073037.jpg
Even voor het middaguur stopte ik na 56 kilometer aan een simpele noedelshop onder een strooien afdak. Nadat ik voldaan was, sprong een brutale kip op tafel om in de resten van mijn soepkom te pikken.
Omstreeks 14u reed ik het stadje Pakxong in. Pal in het centrum zag ik twee schamele guesthouses. Ik fietste er voorbij, want volgens Maps.me zouden er enkele kilometers verder nog guesthouses liggen. Ik vond inderdaad een soort van motel op vijf kilometer van Pakxong in het dorpje Ban Nonphay. In het Phet Sok Say Guest House nam ik voor 100.000 Kip (11,32 EUR) een grote kamer met airco, dubbel bed, en badkamer met warme douche. Het uithangbord loog want er is geen wifi.
wp-1479388088142.jpg
Na de douche verkende ik zoals gewoonlijk te voet het dorpscentrum om het aanbod van horecagelegenheden te onderzoeken. Zoals te verwachten voor een dorp was het aanbod beperk. Ik telde drie kleine noedelshops en een afhaalpunt voor koud buffet. Om 18u stapte ik de dichtstbijzijnde noedelshop binnen. De kokkin wilde geen noedelsoep serveren, maar bereidde wel een lekker bord gebakken rijst met varkensreepjes voor mij. s’Avonds maakte ik van mijn smartphone een mobiele hotspot. Zo kon ik vanavond alsnog mijn dagelijkse blogbericht via mijn tablet publiceren.
Fietsstatistieken:
78,66 km
3 u 58 min
19,81 km/u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.