26 februari: Kayakken naar de watervallen

Vandaag had mijn ligfiets een vrije dag. Ik sliep uit tot 8 uur en ontbeet zonder haast in de centrale hut van de Rainbow Lodge. Het ontbijtbuffet bestond uit drie verschillende opties: rijstsoep met vis, müesli met vers tropisch fruit, en roerei met toast. Ik at ze alledrie na elkaar.

Om 10 uur stapte ik in een kayak en begon ik te peddelen naar de Tatai watervallen op een vijftal kilometer van de Rainbow Lodge. Kayakken op een tropische rivier door de jungle is een heel andere ervaring dan kayakken op een zonnige julidag op de Ourthe. Ik was de enige kayakker, af en toe werd ik voorbijgestoken door een motorbootje met toeristen. Ook de omgeving was helemaal anders. De oever was dichtbegroeid met bamboe, en op de flanken van de steile heuvels begon het regenwoud.

image

Na anderhalf uur peddelen bereikte ik de watervallen. Een cascade van watervallen overbrugde een hoogteverschil van ongeveer twintig meter. Beneden aan de waterval was een ondiepe poel omringd door rotsblokken. Ik zwom even in de poel en trok dan op verkenning naar de bovenkant van de cascade.

Tatai waterval

Al na drie kwartier vertrok ik terug naar de lodge. Ik wilde immers de lunch niet missen. Dankzij de gunstige stroming kon ik een kwartier van de reisduur afpingelen. Omstreeks 13:30u meerde ik moe maar voldaan bij de lodge aan. De late lunch rechtvaardigde de haastige terugkeer: een lekker stoofpotje van vis en ananas opgediend in een uitgeholde ananas.

De namiddag bracht ik met een boek onder een paviljoen aan de rivier door. Ik heb nog kort in de rivier geplonsd. Het dabberen in de modder van de ondiepe oever vond ik niet zo aangenaam, dus ik ben snel terug aan land gegaan.

Fietsstatistieken:
0,00 km
0 u 0 min
0,00 km/u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: