19 februari: Takeo –> Kampot

Om de hoek van het guest house was een lange hal met eetstalletjes waar de lokale bevolking ontbeet met noedelsoep. Ik mengde me tussen hen, en bestelde ook een kom soep. Er was geen keuze in het vlees, iedereen at noedelsoep met rund. De rauwe vleesrepen werden slechts kortstondig in kokend water gedompeld. Het vlees was taai, en ik verkauwde het volledig tot dikke sjieken.

Om 8:20u vertrok ik naar Kampot. Eerst fietste ik terug naar de verbindingsweg tussen snelwegen #2 en #3. Na 13 kilometer over dit smalle lappendeken bereikte ik snelweg #3 naar Kampot. Het verkeer op deze snelweg was veel drukker dan gewoonlijk. De verharde zijstrook was van iets mindere kwaliteit dan de hoofdweg. Wegens het drukke verkeer werd ik de eerste 15 kilometer vaak verbannen naar de minder goede zijstrook. Nadien nam de drukte sterk af, en kon ik meestal op de hoofdweg fietsen. Vandaag was de hemel helemaal bewolkt. Ondanks enkele dreigende grijze wolken viel er geen druppel regen.

IMG_0299

Even voor twaalf na 70 kilometer stopte ik aan een theehuis voor de lunch. Ik was al tien kilometer aan het uitkijken naar een eetgelegenheid, maar ik zag geen restaurant of eetstalletje langs de kant van de weg. In dit theehuis maakte men voor mij een kom noedelsoep met rund klaar. Tijdens het kauwen zwoer ik om vanavond echt iets anders te eten, bijvoorbeeld rijst met kip. Ik nam uitgebreid mijn tijd, want ik wilde niet voor de gebruikelijke check-in tijd van de hotels in Kampot aankomen.

IMG_0300-0

Even voor twee uur fietste ik het stadje binnen. De eerste drie hotels/guest houses die ik aansprak waren helaas volgeboekt. In het Kampot Riverside Hotel waren uitsluitend de twee duurste kamers beschikbaar. Ik had evenwel geen 50$ (Queen’s room) of 55$ (King’s room) over voor een veel te grote kamer. Als er een zwembad was geweest, dan misschien. Uiteindelijk bood het NYNY Guest House in een rustige straat vol guest houses op een dubbele boogscheut van het centrum me een kamer voor 20$ aan. Deze kamer heeft een twijfelaar en de gebruikelijke faciliteiten als airco, frigo, warm water en wifi. In de lobby van het guest house stond een versierde boom ter gelegenheid van het Chinese nieuwjaar. Het leek een beetje Kerstmis. Behalve versiering en een beetje knallend vuurwerk heb ik nog niets van het feest gezien, terwijl het toch vandaag wordt gevierd.

IMG_0302

Na de douche maakte ik een wandeling in het oude centrum van de stad. Het centrum staat nog vol oude koloniale gebouwen uit de Franse tijd, en die geven het centrum veel karakter. Een aantal gebouwen zijn intussen opgeknapt en in gebruik genomen voor het toerisme. Andere gebouwen hebben na al die jaren een verloederd uitzicht.

IMG_0301

De brede Tuek Chhu rivier stroomt langs de westkant van het stadje. Bijgevolg had ik eindelijk de gelegenheid om te genieten van de zonsondergang over een rivier.

IMG_0303

s’Avonds ben ik mijn eed van deze ochtend niet nagekomen. Ik at een lekkere chili con carne in een Westers restaurant aan de rivier. Het rundsgehakt was best kauwbaar en helemaal niet taai. Overigens was het de eerste keer tijdens mijn reis dat ik dineerde met een Westers gerecht. Vandaag overschreed ik de grens van duizend fietskilometers in Cambodja, dus ik had het enigszins verdiend vond ik.

Fietsstatistieken:
91,58 km
4 u 7 min
22,23 km/u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: