18 februari: Phnom Penh –> Takeo

De twee rustdagen in Phnom Penh zijn afgelopen. Vandaag fietste ik verder richting Kampot in het zuiden. Omdat de afstand te groot is om in één dag af te leggen, overnacht ik vanavond ergens halverwege in het stadje Takeo. Alvorens te vertrekken, plonsde ik nog een allerlaatste keer in het zwembad. Om kwart na negen lag ik pas op de fiets. Het Villa Langka hotel is gelegen in een zijstraat van de oprit van snelweg #2. Zonder veel zoeken fietste ik al gauw op de snelweg de hoofdstad uit. Na 20 kilometer viel mijn ketting van het voorblad door de hevige schok toen ik een ijzeren brug opreed.

IMG_0296

De vlakke snelweg #2 was meestal een lappendeken van opgevulde putten met een smalle en onverharde zijstrook. Het verkeer bestond voornamelijk uit motorfietsen, auto’s en bestelwagens. Af en toe passeerde er een zware vrachtwagen. Bussen heb ik nauwelijks gezien. Een paar kilometer voor Takeo is de afslag naar snelweg #3. Vanaf de afslag werd de weg breder met een geasfalteerde zijstrook, en was het wegdek nagenoeg een biljartlaken. Onderweg fietste ik langs een reclamepaneel voor Cambodia Beer. Dit bier is duidelijk straffer dan Red Bull. Met een flesje in de hand kan je immers vliegen zonder vleugels.

IMG_0297

s’Middags stopte ik aan een kruispunt om te lunchen. Een lang afdak van golfplaten herbergde enkele eenvoudige eetstalletjes. Toen ik stopte, diende de uitbaatster van een stalletje zonder vragen meteen een bord satés van gezouten varkensvlees en lever en een bord rijst op. In dezelfde beweging schonk ze een glas ijsthee voor me in. Op deze wijze manipuleerde ze me om haar stalletje uit te kiezen, en dat is haar goed gelukt. Voor mij zagen de eetstalletjes er allemaal eender uit.

Omstreeks kwart na twee met 75 kilometer op de teller arriveerde ik in de provinciehoofdstad Takeo. Ik nam voor 13$ een kamer met airco in het Daunkeo Guest House. Tegenover het guest house staat een geïmproviseerde volleybalhal. De vier zijden van het hoge afdak zijn bekleed met halfdoorschijnende bouwdoeken. Ze zorgen voor schaduw en verluchting. Onder het afdak hadden jongeren een volleybalnet opgespannen, en speelden ze een match onder vrienden.

IMG_0551

Na de warme douche verkende ik het uitgestrekte maar dunbebouwde stadje met de fiets. Onderweg stopte ik aan een motorfietsgarage om mijn ketting te oliën. Hoewel ik mijn portefeuille ostentatief bovenhaalde, wilde men geen geld aanvaarden voor deze dienst.

Fietsstatistieken:
83,51 km
3 u 35 min
23,28 km/u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.