14 februari: Pursat –> Kampong Chhnang

Om vijf voor zeven werd ik deze ochtend vanzelf wakker. Ik ontbeet in het restaurant van het hotel. Bernadette Speet had gelijk in haar fietsreisgids van Cambodja: de bediening van het restaurant is inderdaad zeer langzaam. Wegens het lange wachten op het bestelde ontbijt, ben ik pas om 8:40u op de fiets gestapt. Vijf kilometer van Pursat fietste ik over een groot rondpunt met een gigantische urne. Behalve de twee zijden van de hoofdweg was er nog een zandweg op het rondpunt aangesloten die naar een dorp leidde.

image

De weg was in veel slechtere staat dan de voorgaande dagen. De vluchtstrook was opnieuw onverhard, en het asfalt van de baan was veelvuldig opgelapt. Vaak waren er lange stroken opnieuw aanlegd met grove asfalt. In combinatie met wind op kop en enkele kleinere heuvels ging het fietsen moeizamer en trager dan de voorgaande dagen. Ik had de indruk dat de weg dikwijls vals plat was. Vermits ik geen hoogtemeter heb, kan ik mijn vermoeden niet hard maken.

image

Omstreeks 14:20u kwam ik in de provinciestad Kampong Chhnang aan. Ik fietste meteen naar het Sovann Phum Hotel. Hier nam ik voor 15$ een hoekkamer met airco, warm water, wifi, en grote ramen aan twee kanten. Een frigo was er niet.

In de late namiddag ging ik in op het aanbod van de receptioniste van het hotel om het naburige drijvende dorp te bezoeken. Kampong Chhnang ligt vlakbij de brede Tonle Sap rivier die in Phnom Penh in de Mekong uitmondt. Met een Cambodjaanse gondel liet ik me doorheen het drijvende dorp varen. De hutjes en kleine bungalows dreven allemaal op de rivier. Tussen de drijvende hutten waren kanalen.

image

Fietsstatistieken:
98,82 km
4 u 31 min
21,82 km/u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.