6 februari: Sisophon –> Siem Reap

Gisteren heb ik slechts een halve ritafstand gefietst. Vandaag stond er een etappe van meer dan 100 km op het programma. Bijgevolg stond ik vroeg op om 6:40u. Buiten was het maar een goede 20°C, en dat voelde onverwacht fris aan. Ik ontbeet met een kom noedelsoep in een nabijgelegen restaurant. Even na 8:00u trapte ik de etappe af. Evenals gisteren had ik de eerste 15 km het vals platgevoel. Na 20 km reed ik over een heuvel door een langgerekt dorp. Nadien verdween het valse van de platte weg. Na 50 km wisselde het gladde asfalt af met ruwere stukken.

IMG_0255

Februari is niet de mooiste maand om door een landschap met eindeloze rijstvelden te fietsen. De oogst is al binnen, en de stoppels zijn afgebrand. De meeste velden zijn nu zwartgeblakerd. Uitzonderlijk zag ik soms een groen rijstveld met jonge aanplantingen.

IMG_0254

Met de strobalen gaan de Cambodjanen ook creatief aan de slag. Onderweg passeerde ik een labyrint gemaakt van strobalen. Er was weinig volk aanwezig, wellicht vindt het evenement pas morgen plaats als het weekend begint.

IMG_0256

Even na 15 uur kwam ik bij het King Boutique Hotel in het centrum van Siem Reap aan. Ik had dit hotel op voorhand geboekt. Voor 30$ per nacht heb ik een kamer met dubbel bed, airco, wifi, en een regendouche (waarbij je de hele tijd op de knop moet blijven duwen). Een frigo had ik verwacht, maar is er helaas niet. Dat de kamer op de derde verdieping is gelegen, vind ik vandaag ook een minpuntje. Sinds de zomer heb ik geen fietstocht van boven de 100 km gemaakt. De spieren vlak boven mijn knieën zijn stijf van de rit. Trappen doen is pijnlijk, al zal dit de komende dagen wel beteren. Na de verkwikkende douche plonsde ik kortstondig in het zwembad, want het water was verrassend koud.

Siem Reap is de uitvalsbasis van de 2 miljoen toeristen die jaarlijks de enorme door Unesco erkende site van Angkor bezoeken. De uitgestrekte site bevat tientallen tempels (nu ruïnes) uit de 9de tot de 14de eeuw. De volgende dagen zal ik deze prachtige site uitgebreid bezoeken.

Fietsstatistieken:
105,55 km
4 u 49 min
21,89 km/u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: