4 februari: Sporen naar de grens

Vannacht heb ik uitgeslapen tot 8:45u. Het gevarieerde ontbijtbuffet werd geserveerd op het terras aan de rivier. Voor het uitchecken, plonsde ik eerst nog eens in het zwembad. Een fietstocht van 5 kilometer in het vastgelopen verkeer bracht me omstreeks 11:30u aan het station Hua Lamphong. Aan het loket kocht ik voor 48 Baht (1,30 EUR) een kaartje naar het grensstadje Aranya Prateth. Reserveren was helemaal niet nodig. De trein had uitsluitend 3de klasse rijtuigen, en zetels werden niet toegekend.

IMG_0246

Nadat ik voor 30 Baht (0,80 EUR) met rijst en kip-curry had geluncht in de Food Court van het station, wachtte ik op het perron op de aankomst van de trein. Tien minuten voor het vertrek reed de forensentrein het station binnen. Vermits er geen apart bagageruituig was, stalde ik mijn ligfiets noodgedwongen in het looppad van het rijtuig. Aan de conducteur betaalde ik een toeslag van 100 Baht (2,70 EUR) voor mijn fiets.

IMG_0247

De trein vertrok stipt om 13:05u, en werd na elke halte meer gevuld met forensen. De mensen die later opstapten moesten recht staan. Het landschap was heel de tijd plat. Eerst reed de trein door nagenoeg eeuwige rijstvelden, later kwamen er ook plantages van een ranke boomsoort die mij onbekend was. Het laatste anderhalf uur werden we geteisterd door binnenvliegend stof. De trein kwam met driekwartier vertraging om 18:20u in het eindstation Aranya Prateth aan.

Het Market Motel lag op 2 km van het station. Voor 380 Baht (10,20 EUR) nam ik hier een kamer met een dubbel bed, airco en ontbijt. Het motel doet haar naam eer aan, want elke kamer heeft een carport om de auto te stallen. Daarom ziet het motel er een beetje uit als een rij parkeergarages. Na het trekken van de onderstaande foto, parkeerde ik mijn fiets evenwel binnen in mijn kamer.

IMG_0248

Het motel zou ook een zwembad hebben, maar daarvoor had ik geen tijd meer. Nadat ik al het stof van de treinrit had afgespoeld in de douche, fietste ik naar een restaurant dat 750 meter verder lag. Toen mijn bord leeg was, begon een popgroepje live achtergrondmuziek te spelen.

IMG_0249

Fietsstatistieken:
8,77 km
0 u 41 min
12,83 km/u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: