3 februari: Geland in Bangkok

De vlucht naar Bangkok had een half uur vertraging, die we in het vliegtuig doorbrachten. Vrijwel meteen na het opstijgen van de luchtreus van het type Airbus A380-800, legde ik me te slapen. Het was een korte nacht. Na ongeveer tweeënhalf uur dutten werden we gewekt voor de lunch. De crew serveerde lunch en geen ontbijt, aangezien het bijna middag was in Bangkoktijd. Na de landing vond ik mijn banaantassen snel terug op de bagageband. Voor mijn fietsdoos moest ik nog 10 minuten nagelbijtend wachten bij de afdeling ‘oversized baggage claim’. Indien de fietsdoos niet zou komen, dan kon ik een kruis maken over mijn fietsreis. Een dag vertraging zou mijn planning ook danig in de war sturen. Ik slaakte dus een stevige zucht van opluchting toen de fietsdoos via de goederenlift werd gebracht.

Het transport naar mijn hotel had ik op voorhand geregeld. In de aankomsthal stond een Thaise dame met een bordje met mijn naam op. Ze leidde me naar een Toyota busje waar mijn fietsdoos makkelijk in paste. De chauffeur (haar man?) reed me op 50 minuten naar mijn hotel. Deze service kostte me 1200 Baht (32,40 EUR). Dit is veel geld, maar ik had geen zin om op de luchthaven zelf nog vervoer voor mezelf en mijn lompe fietsdoos te zoeken.

IMG_0243

Voor een kamer met een tweepersoonsbed in het New Siam Riverside Guest House betaal ik 1490 Baht (40,10 EUR) voor een nacht. Ik heb dit hotel samen met het luchthaventransport geboekt. Het hotel is schitterend gelegen in de toeristische wijk Banglamphu vlak aan de brede rivier Chao Phraya, en heeft een zwembad aan de oever van de rivier. Terwijl ik dit schrijf nip ik van een cola op het terras, en kijk ik naar de boten die gestaag voorbij varen.

IMG_0244

Na de aankomst aan het hotel, plonsde ik eerst in het zwembad om af te koelen. Vervolgens pakte ik mijn ligfiets uit. De fiets had de reis in de fietsdoos prima overleefd, zo bewees het testritje van 4 kilometer rond de wijk Banglamphu tijdens de drukke avondspits.

IMG_0245

Fietsstatistieken:
4,22 km
0 u 14 min
18,62 km/u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.