Vooraf: De route

Over 7 dagen stap ik in het vliegtuig richting Cambodja. De fietsroute heb ik al in de herfst uitgestippeld. Op het onderstaande kaartje kan je de ruwe lijnen van de geplande route bekijken. Klik op het kaartje om het te vergroten. Als je op deze link klikt, dan opent het kaartje in Google Maps. De rode lijnen wil ik fietsen, de dunne groene lijnen zijn transfers met het openbaar vervoer.

Routeplan Cambodja 2015Ik land in Bangkok, de hoofdstad van het naburige Thailand. De volgende dag neem ik de trein naar het grensstadje Aranya Prathet. Na het oversteken van de grens met Cambodja fiets ik via Sisophon naar Siem Reap. Deze stad is de uitvalsbasis om de Unesco werelderfgoed site van Angkor te bezoeken.

Na het bezoek aan de uitgestrekte tempelsite fiets ik via Sisophon naar Battambang. Vervolgens fiets ik langs de zuidkant van het Tonle Sap meer naar Phnom Penh. Na het bezoek aan de hoofdstad van Cambodja fiets ik via Takeo naar Kampot. Vervolgens breng ik een bezoek aan de kuststad Sihanoukville. Naderhand fiets ik langs de kust richting de Koh Kong conservation corridor aan de rand van het Cardamom gebergte. In dit uitgestrekte natuurgebied verblijf ik even in de buurt van de Tatai brug. Uiteindelijk verlaat ik Cambodja via de grensovergang in Hat Lek. Vervolgens moet ik nog een honderdtal kilometer in Thailand fietsen tot de dichtstbijzijnde stad genaamd Trat. Hier neem ik de bus naar Bangkok. Twee dagen later vlieg ik terug naar huis.

De volledige fietstocht van Aranya Prathet naar Trat leg ik in 15 etappes af. In het totaal is de route 1242 kilometer lang. Gemiddeld zal ik dus 82,8 kilometer per etappe fietsen. Uit mijn ervaring in Myanmar verwacht ik in de praktijk veel meer kilometers af te leggen. Toen schatte ik de route op voorhand op 1036 kilometer, terwijl ik uiteindelijk 1600 kilometer op de teller had.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: