27 november: Shoppen in Yangon

Deze morgen werd ik reeds om half acht wakker. Aan de ontbijttafel in het hotel geraakte ik in gesprek met een Vlaams koppel. Evenals bij mij liep hun Myanmarreis ten einde. Ze hadden zonder fiets gereisd in Myanmar, maar hadden elders een lange ervaring als fietsreiziger opgebouwd. Om 9:15u lag ik op de fiets. De eerste bestemming was een kleine Chinese tempel in het westen van Yangon.

Chinese tempel in Yangon

De tempel was snel gezien, en ik ging over tot het hoofddoel van de dag. Tijdens de afgelopen weken heb ik me ingehouden om te shoppen. Alles wat ik kocht moest ik immers de rest van de vakantie op de fiets meezeulen. In Yangon kon ik me eindelijk laten gaan. Eerst fietste ik naar de Thein Gyi Market die over een vijftal gebouwen verspreid is. De gebouwen waren evenwel grotendeels dicht, maar de winkels aan de buitenkant waren wel open. Over een maand is het Kerstmis, en zelfs in Yangon kan men kerstversiering kopen.

De Thein Gyi Market in Yangon

Het lunapark in één van de gebouwen was wel open. Het ‘Ali Baba Amusement Center’ was zowel een lunapark als een elektronisch casino. Voor 1.000 Kyat (0,75 EUR) kreeg ik 10 jetons. Eerst racete ik met een Ferrari op een circuit, en vervolgens redde ik de aarde van een invasie van aliens. Beide acties waren niet bepaald een succes wegens mijn verwaarloosbare lunaparkervaring. De resterende jetons verbraste ik op een automaat waarvan ik het spel absoluut niet snapte. Het had iets te maken met insecten tellen in horizontaal en diagonaal verband. Nadat ik mijn jetons verspeeld had, fietste ik naar de gekende Bogyoke Market. Dit complex was ook gesloten, dus hier kon ik niet terecht. Volgens Google Maps ligt de New Bogyoke Market hier schuin tegenover. De site was evenwel een grote bouwput. Tijdens het zoeken naar deze markten en het rondfietsen in de eenrichtingsstraten, viel het me op dat er veel winkels waren aan Anawratha Road tussen Sule Road en 27th Street. Ik legde mijn ligfiets op slot aan een boom, en kuierde in deze drukke straat. s’ Middags at ik een lekkere biryani (rijst met kip en saus) in een Indisch fastfood restaurant. In de namiddag fietste ik westwaarts naar de Nyaung Pin Lay Market, die ik helaas niet kon vinden. Teleurgesteld en een beetje moe fietste ik terug naar het hotel. Plots herinnerde ik me dat er om de hoek van het hotel een supermarkt lag. Te voet wandelde ik naar het Nawarat Center en kocht er een T-shirt van de SEA Games, de Zuidoost-Aziatische spelen die dit jaar in Myanmar plaatsvinden.

Vanavond ben ik eens goed gaan eten in een Japans restaurant om mijn voorlaatste avond in Myanmar te vieren. Vermits ik overmorgen extreem vroeg in de luchthaven moet zijn, zal het morgenavond bescheiden blijven. Bovendien steekt mijn ligfiets morgenavond terug in de doos, en zal ik niet meer zo mobiel zijn. Eerst nam ik verschillende sushirolletjes als voorgerecht. De hoofdschotel was niet helemaal wat ik had verwacht. Op de foto zag het er alvast niet uit als een kippenvleugel met rijst én frieten opgediend in een kom. De rekening was twee tot drie keer zo duur als gewoonlijk, maar om de voorlaatste avond te vieren kon ik me een uitgave van 7.800 Kyat (5,85 EUR) wel permitteren.

Fietsstatistieken:
14,81 km
0 u 56 min
15,59 km/u

Een gedachte over “27 november: Shoppen in Yangon

Voeg uw reactie toe

  1. Hallo Kristof, als ik dit lees kan in nauwelijks geloven dat dit al je voorlaatste vakantiedag is! Goh, wat schiet dat op zeg. Ik hoop maar dat je nog kan wennen als je terug bent! Ik heb je zowat elke dag gevolgd en heb zeker kunnen meegenieten. Geniet nog van je laatste dagen en kom behouden terug. Veilige reis! Lutgart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: