24 november: Sat Se –> Mawlamyine

Vandaag begon ik aan de terugreis die ik over een kleine week heb uitgesmeerd. Het eerste deel was meteen ook de laatste etappe op de fiets. Eergisteren was ik vanuit Mawlamyine naar het strand van Sat Se gefietst, en vandaag fietste ik terug naar Mawlamyine. Ik stond om 6:45u op en wandelde naar de horecabuurt. Ik koos een restaurant uit, maar ik had het zwaar om de uitbaters te laten begrijpen dat ik wilde ontbijten. Uiteindelijk wees ik naar een kindje dat ontbeet aan één van de tafels. Prompt serveerden ze me een deel van het ontbijt van dat kindje. Dit hoefde nu ook weer niet, maar ik at toch de pannenkoek met kikkererwten op. Mijn honger was nog niet gestild, maar toch wandelde ik langs het strand terug naar het motel. Om 8:05u lag ik op de fiets. Mijn eerste stop was het stadje Thanbyuzayat op 16 kilometer. Ik stopte bij een theehuis voor een “second breakfast“, zoals de Hobbits dat zo mooi kunnen verwoorden. Nog voor ik neerzat, zette men reeds schalen met gefrituurde snacks op een tafeltje.

De weg was hetzelfde als eergisteren, al had ik de indruk dat het vandaag vlotter fietste. Onderweg kwam ik de onderstaande protserige poort tegen die ik eergisteren ook al had opgemerkt. Dergelijke poorten treft men in Myanmar vaak aan bij kloosters en soms bij het binnenrijden van steden en dorpen. Deze poort lijkt nergens naartoe te leiden. Een rode aardeweg verdwijnt in de verte tussen de rubberbomen. Misschien is het de oprit van een patserige rubberbaron?

Poort langs de weg van Thanbyuzayat naar Mawlamyine

Omstreeks kwart voor één arriveerde ik in Mawlamyine. Ik stopte bij een theehuis om te lunchen. Ik trok weer de verkeerde conclusie toen ik iemand noedelsoep zag eten. De uitbater sprak geen Engels, en belde met zijn broer om te vertalen. Uiteindelijk heeft hij speciaal voor mij gebakken noedels bereid. Ik liet het me smaken, en heb me licht overeten.

Nadat de lunch een beetje gezakt was, fietste ik de laatste kilometer naar het Cinderella Hotel dat ik gereserveerd had. Voor 25$ per nacht heb ik een kleine eenpersoonskamer met airco en frigo. Er is zelfs WiFi op de kamer. Bovendien slaap ik vannacht nog eens in witte lakens. Na de check-in controleerde ik mijn mail en Facebook, en werkte ik mijn blog bij.

’s Avonds ben ik gaan eten in een barbecuerestaurant met de atypische naam “Beerstation 2”. Nummer 3 ben ik elders in de stad tegengekomen, maar nummer 1 heb ik nog niet gevonden. In de frigo’s lagen allerlei vlees-, vis-, en groentensatés. Je maakte je keuze, en de satés werden op de BBQ gelegd. De satés smaakten heerlijk, maar het was wel een duur restaurantbezoek. Alleen al voor de satés bedroeg de rekening 5.000 Kyat (3,80 EUR), zonder de rijst en het vers getapte bier. Wellicht had ik als grote BBQ-fan veel meer satés geselecteerd dan de gemiddelde eter.

Fietsstatistieken:
89,50 km
4 u 21 min
20,51 km/u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: