19 november: De karstbergen van Hpa-an

De afgelopen nacht heb ik kou geleden omdat de airco op 22 graden was geprogrammeerd. Mijn eigen schuld, ik had de airco maar niet zo koud moeten instellen. Deze morgen ben ik een uur later opgestaan dan gewoonlijk. Omdat de New Day Bakery gesloten was, ontbeet ik in het theehuis ernaast. Ik kreeg een lekker ontbijt van noedelsoep en vier soorten gefrituurde en gevulde snacks in filodeeg voor amper 900 Kyat (0,70 EUR). Wegens de toevallige sluiting van de westerse bakkerij, heb ik het voorlopig lekkerste Birmese ontbijt gegeten van de hele reis.

Om 9:40u vertrok ik voor een fietstocht rond en door de grote concentratie van karstbergen ten zuiden van Hpa-an. Eerst bezocht ik Kaw Ka Thawng, een grot met Boeddhabeelden. Dit was niet zo spectaculair. Aan de overkant van een meertje lag het dorpje Lakkana. Hier had ik een mooi zicht op vers aangeplante rijstvelden met op de achtergrond karstbergen.

Karstbergen en groen rijstveld bij het dorp Lakkana (omgeving van Hpa-an)

Enkele kilometers verder slingerde de weg tussen karstbergen. Het was prachtig om hier doorheen te fietsen. Voorbije de karstbergen kwam ik aan de Yae Ta Khon waterval. De waterval zelf heb ik niet gezien. Maar de dorpelingen hadden een dam gebouwd die een waterbekken vulde met het riviertje dat uit een karstberg kwam. Op deze wijze ontstond een openluchtzwembad waarrond de dorpelingen drankgelegenheden uitbaatten. Op een dinsdagnamiddag was er weinig volk. Ik vermoed dat het hier in het weekend veel drukker is. Ik pauzeerde hier met mijn voeten in het water en een ijskoude cola bij de hand.

Openluchtzwembad bij de Yae Ta Khon waterval

Mijn laatste halte was Kyauk Kalap, een klooster op een eiland in een kunstmatig meer. Het klooster had een kleine karstberg als landmark. Op deze rots had ik ook een prachtig zicht op Mount Zwekabin.

Het Kyauk Kalap klooster in de omgeving van Hpa-an

Mount Zwekabin in de buurt van Hpa-an

Om 15:45u was ik terug in het guest house. Nadien ben ik nog naar een tempel aan de rivieroever gegaan om te genieten van de zonsondergang.

Zonsondergang in Hpa-an

Fietsstatistieken:
48,60 km
2 u 38 min
18,34 km/u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: