8 november: Monywa –> Pakokku

Vijf minuten voor de wekker om 6:45u zou aflopen, ben ik vanzelf wakker geworden. Na het ontbijt met een dubbele omelet in het restaurant van het hotel, was ik om 8 uur op de baan. Vandaag fietste ik over secundaire wegen. De kwaliteit van de wegen verraste me in positieve zin. De wegen waren weliswaar smaller dan gisteren, maar het wegdek was relatief vlak en de meeste putten waren opgevuld. Onderweg kwam ik enkele mobiele puttenvulteams tegen. Wegenarbeiders zijn niet zoals in België hoofdzakelijk mannen. De teams waren zeer gemengd, en zeker de helft was vrouwelijk.

De weg tussen Monywa en Pakokku

Vandaag ben ik ook de brede rivier Chindwin overgestoken, waarvan ik gisterenavond foto’s van de zonsondergang had gemaakt. Op de plaats van de brug zag de rivier er heel anders uit. Ongeveer viervijfde was modderbank, en aan de rechteroever was slechts een smalle vaargeul. Waarschijnlijk zal de Chindwin wel een imposante rivier zijn in het moessonseizoen.

Brug over de Chindwin

Evenals gisteren was de weg relatief plat. Niettemin heb ik drie zachte maar kilometerslange beklimmingen achter de rug, waartegen naar verhouding veel te weinig afdalingen tegenover stonden. De laatste 30 kilometer werd het wegdek slechter en smaller. De secundaire wegen waren in ieder geval rustiger dan gisteren. Bovendien ben ik vandaag nauwelijks gestalkt geweest door motorfietsen.

Omstreeks 14:45u kwam ik in Pakokku aan. Ik nam een kamer in het Tha Pye Nyo Guest House. Voor 20.000 Kyat (15 EUR) heb ik een kamer met een kingsize bed met witte lakens, een frigo en een propere tegelvloer. De inbegrepen badkamer was maar matig, en ik moest me alweer tevredenstellen met een koude douche. Gelukkig is het nemen van een koude douche in november niet hetzelfde in het warme Myanmar dan in het koude België. Hopelijk kan ik morgen in Bagan nog eens van een warme douche genieten. Al bij al is dit duidelijk de beste kamer sinds ik Mandalay verliet. Vanavond at in een lokaal theehuis met plastic stoeltjes op kindermaat. Ik kreeg lauwe rijst met koude kip en rauwe groenten voorgeschoteld. Wegens de taalbarrière is het zeer moeilijk om te sturen wat er wordt opgediend. Deze middag genoot ik van een groot bord met gebakken noedels, maar deze avond viel het tegen. Overigens eet ik hier meer eieren dan me lief is. Indien het ontbijt inbegrepen is bij het hotel, dan komt er sowieso omelet of roerei op het bord. En eieren zijn vaak een ingrediënt van rijst- of noedelschotels. Vaak eet ik dus meerdere eieren per dag.

Toen ik na het restaurant terug naar het hotel wandelde, passeerde ik een straatfestivalletje. Op een podium brachten kinderen karaokenummers. Dit lokte veel toeschouwers. De laatste rij was gevuld met motorfietsers, die uit nieuwsgierigheid stopten.

Karaoke-festival in Pakokku

Fietsstatistieken:
116,89 km
5 u 21 min
21,84 km/u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: