3 november: Aankomst in Mandalay

Deze morgen om 6:00u ben ik met de nachtbus in Mandalay aangekomen. Eerst heb ik op mijn gemak ontbeten. Vervolgens peddelde ik de 11 km naar het guest house af. Nadat ik me had opgefrist, verkende ik Mandalay op de fiets. Als ligfietser trek ik enorm veel aandacht. Talloze mensen zwaaien en roepen naar mij. Overal waar ik kom, laat ik een spoor van mobiele foto’s na. Passanten op de motorfiets en in auto’s vertragen, en nemen ongegeneerd foto’s van mij met hun smartphone, meestal zonder mij iets te vragen. Wellicht ben ik een hype op de Birmese Instagram.

Op mijn blote voeten heb ik Mandalay Hill beklommen. De heuvel wemelt van paya’s en boeddhabeelden, vandaar dat schoeisel op de volledige berg verboden is. Zoals te verwachten bij een toeristische trekpleister, werd de heuvel bevolkt met kraampjes waar men frisdrank en allerlei prullaria verkocht. De verkopers woonden evenwel bij hun kramen in hutjes van 3 op 5 meter van rieten matten en golfplaten, die op de steile helling plakten. Woonwerkverkeer hebben deze verkopers alvast niet. Op de top was er een prachtig uitzicht over de stad.

20131103-211433.jpg

Na de zonsondergang ben ik gaan eten in een plaatselijk restaurantje dat ik op de terugweg tegenkwam. Toeristen passeerden er blijkbaar nooit, een Engelse menukaart hadden ze niet. Van de drie jonge diensters sprak slechts één een mondje Engels. Om de taalbarrière te overbruggen, vroeg ze of ik toevallig Chinees kon. Niet dus, maar uiteindelijk kreeg ik wel een lekkere kom noedelsoep voorgeschoteld voor amper 300 Kyat, dit is 0,23 euro.

Fietsstatistieken:
40,63 km
2 u 28 min
16,45 km/u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.