1 november: Geland met fiets en al

Na een veel te korte en slechte nachtrust ben ik deze ochtend om 6:30u lokale tijd voorspoedig geland in Yangon. Het ontwaken werd opgefleurd met een prachtige zonsopgang en een mooi zicht op de kustlijn van Myanmar. Het viel me op dat er heel veel water stond in de rivierdelta, wellicht het gevolg van het aflopende moessonseizoen. Voorlopig heeft het hier nog niet geregend.

20131101-155725.jpg

Dankzij het voorbereidende werk in België (visumaanvraag), passeerde ik in 5 minuten de immigratiepost. Mijn banaantassen kwamen al snel uit de loopband gerold. Na het herschikken van mijn bagage, keek ik even rond waar ik de fietsdoos zou kunnen vinden. Als een ‘Deus ex machina’ stond de doos plots op een karretje naast de loopband te pronken. Nog vlug wat dollars in kyat wisselen, en ik stond in de aankomsthal. Er stond reeds een taxichauffeur met een bordje “Kristof Selleslach/Three Seasons Hotel” op mij te wachten. De fietsdoos geraakte in de breedte niet door de uitgang. Meteen pakte een vijftal omstaanders de doos op en droeg ze naar buiten. De taxichauffeur had een break, maar de doos was te lang. Geen probleem dacht de taxichauffeur, dan zet ik de zetels wat naar voor. Toen de doos goed en wel in de taxi zat, maanden de behulpzame omstaanders me aan om hen een beloning te geven. Nadat ik wat Kyats had uitgedeeld, vertrokken we met onze knieën tegen het dashboard. Veertig minuten later stond ik al bij het hotel.

Het Three Seasons Hotel had ik op voorhand via mail geboekt. Er was wel nog een telefoongesprek nodig om hen te informeren dat ik met een fietsdoos kwam, en om om te vragen of ik de doos bij hen kon laten staan tot ik op het einde van mijn reis terugkom. Let op, het telefoonnummer op de website en in de Lonely Planet is verouderd. Het nieuwe nummer +951 297 946 vind je op hun nieuwe Facebook pagina. Ik betaal 30$ per nacht voor een ‘single room’, met inbegrip van een royaal ontbijt en behulpzame service. Overigens heeft dit hotel inmiddels gratis WiFi, ook al staat dit nog nergens aangegeven. Wegens mijn vroege aankomst mocht ik beschikken over een andere kamer totdat mijn beoogde kamer ’s middags zou vrijkomen.

Na een verfrissende douche en een verkennende wandeling, begon ik mijn fiets uit te pakken. Ik had al snel veel bekijks van personeel en andere gasten. Mijn fiets kwam heelhuids uit de doos. Slechts de spaken van mijn achterste spatbord waren verbogen. Dit euvel trok ik evenwel snel terug recht.

20131101-162852.jpg

Mijn fiets is dus goed aangekomen. Niet iedereen had zoveel geluk. Twee Franse koppels die in hetzelfde hotel verblijven zijn eergisteren geland zonder fiets noch bagage. Wegens een vertraging van hun eerste Air China vlucht, zat de bagage niet in de aansluitende vlucht. Vanavond pas hebben ze misschien hun bagage en fietsen terug, en kan hun fietsreis beginnen.

Na het uitpakken van mijn fiets, heb ik een kleine testrit gemaakt. De banden zijn vermoedelijk te hard opgepompt, want de afstand tussen de buitenbanden en de velgen is ongelijk. Hier moet ik straks nog iets aan verhelpen. Ik kreeg enorm veel aandacht. In het drukke verkeer zwaaiden en riepen vele mensen naar mij. De meeste straten hebben eenrichtingsverkeer. De grote lanen hebben wel drie of vier rijbanen met om de 200 meter een verkeerslicht bij de dwarsstraten. Wegens de vele verkeerslichten en het drukke verkeer ging het traag vooruit. Na de testrit kreeg ik een vermoeidheidsdipje. Ik besloot om eerst te lunchen en vervolgens een middagdutje te doen. Voor amper 1500 Kyat (1,15€) nuttigde ik in lokaal restaurant een pikante noedelsoep met thee à volonté. Helaas voelde ik me na het middagdutje nog meer vermoeid dan ervoor. Het feit dat de airco het inmiddels had begeven, heeft natuurlijk ook niet geholpen. Bijgevolg houd ik vandaag een luie dag, en ga ik straks vroeg slapen.

Fietsstatistieken:
3,64 km
0 u 16 min
14,79 km/u

2 gedachten over “1 november: Geland met fiets en al

Voeg uw reactie toe

    1. Hallo Kristof! Fijn te lezen dat je fiets+bagage goed aangekomen zijn! Lijkt me wat “horrorachtig” als dat in uw geval (of dat van die Fransen) niet zo is! Wij vertrekken woensdag en alle medicatie van Hugo zit in de incheckbagage (vloeistof); dus hoop echt dat deze ook aankomt! Een heel voorspoedige en prettige reis verder! Lutgart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: